Sayfalar

Anonymous Facebook'a Saldıracak

29 Ağustos 2011 Pazartesi yazildi.

                     Anonymous, bu kez Facebook'a saldıracak
 
Anonymous, dünyanın 1 numaralı internet sitesi Facebook'a saldıracağını açıkladı.



Anonymous belki dünyanın en çok zarar veren hacker grubu değil, fakat kesinlikle dünya tarihinin en meşhur hacker grubu. Özellikle gizli Amerikan diplomatik belgelerini yayımlayarak devletlerin tepkisini çeken ve bu yüzden devlet ve onunla iş yapan özel şirketlerin yoğun susturma çabalarına maruz kalan WikiLeaks'e destek vererek adını duyurmuştu. Anonymous'un felsefesi V for Vendetta filminin yıldızı V ve pek çok yerde görünen yüzleri V for Vendetta filminden tanıdığımız Guy Fawkes maskesi.
Grup söz konusu filmin efsane repliklerinden birinin üzerine yoğunlaşmış durumda. "Remember, remember the 5th of November (hatırla, 5 Kasım'ı hatırla) repliğinden yola çıkarak 5 kasım tarihinde şimdiye kadarki en büyük saldırısını gerçekleştirmeyi planlıyor. Hedef ise oldukça büyük: Facebook! Anonymous yayınladığı videoda Facebook'un politikasını eleştirerek insanları Facebook'a karşı harekete geçmeye çağırıyor. Bilgi özgürlüğünün Facebook tarafından engellendiğini belirten "hacktivistler", Facebook'un kişisel bilgilerinizi devlet kurumlarına, reklamverenlere ve güvenlik firmalarına sattığını belirtiyorlar. 750 milyonu aşkın ziyaretçisi olan Facebook'taki kullanıcı bilgilerinin, gizlilik ayarları kullanıcı tarafından nasıl yapılmış olursa olsun hiçbir zaman silmediğine dikkat çeken Anonymous ekibi 'Bunu insanların iyiliği için yapıyoruz' diyor. Duyuruda ayrıca 'bilginin özgürlüğüne ve kişisel mahremiyet hakkına inanıyorsanız bu amaca katkıda bulunun' çağrısı yapılıyor.
Dünyanın en çok ziyaret alan, 700 milyon aktif kullanıcısı olan en büyük sosyal ağını alaşağı etmek tabii ki kolay değil. Fakat MySQL altyapısı kullanan Facebook'un da Çin Seddi olmadığı açık. , MySql açıklarını kullanarak yeni silahı RefRef ile Anon'un uzun bir süre sorun yaratabileceği konuşulanlar arasında.

Bakalım Anonymous bize 5 Kasım'ı tekrar hatırlatabilecek mi?

0 yorum:

Fatih ÜNÜGÜR Güncel Blog Sitesi, Dini, Tarih, Webmaster, Futbol, Sağlık, Teknoloji, Dizi ve Film, Program, Eğlence, Oyun

Çeviri