Sayfalar

SOKAK

22 Haziran 2012 Cuma yazildi.



                     Hey gidi günler dediğimiz olmuyor değildir. Küçükken oynadığımız oyunları, sokakta geçen o anıları, dargınlık zamanında, sevinç zamanında en güzel paylaşım yeri tabi en güzel arkadaşlarla. Küçüklük ne yapacağımız veya ne yapabileceğimizi kimse bilemez. Hatta kendimiz bile aslında yapımız tam oturmamıştır. Çok usluyken birden yaramazlık yapmaya başlayabiliriz veya çok yaramazızdır annemizin bir tehdidiyle o yaramazlık anında kesilir. Özünde hep iyiyizdir fakat arkadaş ortamı, gençlik, kendini kanıtlama isteği çok öncül duygulardır. Bu duygular aracılığıyla hareket eder gerekirse herkesi karşımıza alabiliriz. Ama bunu yapma oranı çok düşüktür. Çünkü bunun başlarında daha demin dediğim gibi bir uyarı her şeyi bitirebilir. Özdeki iyi çocuğa dönebilir. Ama çocuğun böyle olması da o kadar iyi değildir. Çocuğun kontrollü bir şekilde oynaması belki de bunlara hiç neden olmaz. Ama kontrolü abartmaya gerek yok.  Çocuk sıkılabilir ki aynısı bizlere de olmuştur. Zaman geçiyor geçtikçe ölüme biz de o zamanın hızlı olduğu kadar hızlı gideriz. 

  Hayatta kimi beklersek onu ararız. Kimi istersek onu buluruz yanımızda. Kimi istersek onun oluruz. Kimi seçersek onu yaşarız. (Leyla ile Mecnun)

0 yorum:

Fatih ÜNÜGÜR Güncel Blog Sitesi, Dini, Tarih, Webmaster, Futbol, Sağlık, Teknoloji, Dizi ve Film, Program, Eğlence, Oyun

Çeviri